Wat is er nu lekkerder dan een huisgemaakte jam? Bijvoorbeeld heerlijk bij scones met clotted cream, bij het ontbijt, verwerkt in een lekkere taart. Of een huisgemaakte chutney, heerlijk bij een tosti, bij boerenpaté of bij een broodje kaas.

Wij gebruiken bramen, pruimen, appels, rabarber en kweeperen uit onze eigen tuin. De kersen komen van “Langs de Amstel”, aardbeien kopen wij in Brabant, deze worden daar biologisch geteeld. Het overige fruit komt uit onze eigen streek.

Veel soorten te koop

In ons Theehuis zijn dagelijks diverse potjes huisgemaakte jam,  chutneys en dessertsaus te koop, tevens een leuke cadeautip!

  • Prijs potje jam: € 4,10 p.st.
  • Prijs potje jam klein: € 3,10 p.st.
  • Prijs potje chutney: € 3,35 p.st.
  • Prijs flesje bessen dessertsaus: € 2,75 p.st.
  • Prijs potje stoofpeertjes: € 4,10 p.st.

Jamcadeau paketten

Tevens verkopen we jam geschenk pakketten in diverse prijs categorieën, richtprijs ca. € 10,50 à € 15,00. De geschenkpakketten kunt u ook bij ons bestellen in overleg qua uw budget.

Bij de Sfeerstal maken we de jam zelf, van vers en zoveel mogelijk van biologisch fruit. Er zijn eindeloze mogelijkheden om verschillende soorten fruit met elkaar te combineren.

We maken het fruit eerst goed schoon en snijden het in kleine stukjes. Gebruikelijk maak je jam van 1 kg vruchten en 1 kg geleisuiker. Wij doen dit net even anders, namelijk met een halve kilo suiker minder. Dit maakt de jam minder zoet en zo behoudt ze haar natuurlijke smaak. De suiker is wel nodig voor de houdbaarheid.

Om de smaak te versterken gebruiken wij naast de zoete componenten ook nog een vleugje citroensap en wat appel, hier zit pectine in. Pectine is een natuurlijke stof die voor binding zorgt in de jam. Daarna worden de vruchten samen met de suiker in een grote pan gekookt. Als de jam klaar is vullen we de jampotten en zetten we deze onderste boven. Hierdoor worden de potten vacuüm gezogen.

Een aantal populaire jam combinaties zijn bijvoorbeeld: nectarine met mango, rabarber met sinaasappel, bramen met vlierbessen, pruimen met kaneel. Populaire chutneys zijn: tomatenchutney, kweepeerchutney, mangochutney.

Zelf aan de slag?

Heeft u zelf veel fruit? Dan kunt u het zelf ook eens proberen. Heeft u momenteel geen tijd? Vries het fruit dan in en maak er op een later moment jam van.
Op de website van Van Gilse suiker staan veel jamrecepten. Uit ervaring kunnen we zeggen, het is een hele leuke en ontspannende bezigheid met een smakelijk resultaat.  Is zelf maken niets voor u, kom dan naar ons Theehuis, waar onze heerlijke jampotjes voor u klaar staan.